oldboy

OldBoy (2003)

Filmer med betyg 10/10
Betyg 10/10

″Film blir inte så mycket bättre än såhär…″

En helt vanlig man kidnappas och fängslas i en sliten cell i 15 år, utan förklaring. Helt plötsligt släpps han fri utrustad med pengar, fina kläder och en mobiltelefon. I sin strävan efter att hitta den som fängslat honom, och finna en förklaring, upptäcker han snart att hans fängslare har en större plan för honom… full av smärta. Vem är denna mystiska plågoande och vad vill han?

RECENSION
Detta sydkoreanska mästerverk (originaltitel; Oldeuboi) är en av de absolut bästa filmerna jag någonsin sett. Regissören Chan-wook Park vet hur man skapar den perfekta kombinationen av spänning, action, detaljrikedom och djup. Frågan som uppstår: är Chan-wook Park Quentin Tarantinos sydkoreanske tvillingbror?

Det har även gjorts en amerikansk remake, men den kommer inte någonstans i närheten av originalet. Jag kan garantera att du inte ens kommer märka att de pratar koreanska i filmen för du kommer vara upptagen med att uppleva filmen med stort F.

  MER INFO. (IMDB) » 

How to-guide
Tår-cast: Ostadigt. Risk för tårar av chock.
Rysfaktor: Oh ja!
Passar: ALLA som vill uppleva det bästa i filmvärlden.
Passar inte: Läs ovan.
Hjälpmedel: Vätska. Det är viktigt att du får i dig tillräckligt med vätska när du kommer svettas som en tonåring första dagen på gymnasiet.
Känslan efteråt:
Kan. Någon. Film. Nååågonsin. Toppa. Detta.

Faksimil: www.IMDB.com

Har du sett filmen? Vad tyckte du? Kommentera ↓

1 comment on “OldBoy (2003)Add yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *