hard-candy

Hard Candy (2005)

Filmer med betyg 8/10
Betyg 8/10

″En annorlunda thriller som får håren på armarna att ställa sig upp i givakt.″

14-åriga Hayley Stark (Ellen Page) har i tre veckors tid chattat med den 32 år gamla fotografen Jeff Kohlver (Patrick Wilson) och nu bestämmer de träff på ett café. När de ses så flörtar Hayley vilt med honom, trots åldersskillnaden, och föreslår att de ska gå hem till honom. Väl där, tar handlingen en minst sagt oväntad vändning.


RECENSION
Oh damn! Den här filmen asså.. Den är verkligen unik, både gällande handling och utformning. Och trots att både handlingen och sceneriet är minimalistiskt så blir en thriller inte mycket mer spännande än såhär. Det är inget invecklat politiskt, utan filmen är direkt och rå. Ellen Page och Patrick Wilson gör båda två fantastiska insatser som påverkar en enda in i ryggmärgen där man sitter och myser (?) i tv-soffan.

Det är svårt att recensera filmen utan att säga för mycket. Jag vill inte avslöja något, och vill du vara helt oförberedd så tycker jag inte heller att du ska se trailern. Se filmen helt enkelt, och förbered dig på att bli blown away!

  MER INFO. (IMDB) »

How to-guide
Tår-cast: Ökad risk för tårar hos den manliga publiken.
Rysfaktor: Även här ökad risk för den manliga publiken.
Passar: Filmnördar.
Passar inte: Den känslige.
Hjälpmedel: En stor kudde som kommer att överanvändas under vissa scener.
Känslan efteråt:
Aj, aj, AAAJJJ!!

Faksimil: www.IMDB.com

Har du sett filmen? Vad tyckte du? Kommentera ↓

3 comments on “Hard Candy (2005)Add yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *