12-angry-men

12 Angry Men (1957)

Filmer med betyg 10/10
Betyg 10/10

″Hur kan en film som utspelar sig i Ett enda rum vara såhär intressant?″

Efter att åklagaren och försvaret är klara är det juryns tur att avgöra om en ung man är skyldig eller oskyldig till att ha mördat sin far. Vad som till en början verkar vara ett solklart fall blir under tiden komplicerat tack vare en jurymedlems envisa vädjan.

 

RECENSION
Det är en riktig filmatisk utmaning att göra en film som utspelar sig i Ett enda rum intressant. Men OJ vad de lyckas! Jag brukar oftast skygga filmer som är äldre än vad jag själv är men efter att ha sett att 12 angry men låg på IMDBs top 250-lista så behöva jag ju se vad all the fuss was about. Jag blev mäkta positivt överraskad.

Om jag ska sammanfatta filmen med ett ord så blir det: SPÄNNANDE! Den är tusen gånger mer spännande än 90% av alla actionfilmer där ute. Dialogen är 10+ och jag hade kunnat slänga adjektiv över den här filmen hela dagen. Tro mig – se den!

  MER INFO. (IMDB) »

How to-guide
Tår-cast: Du kanske klämmer fram en tår under eftertexterna, för att du aldrig kan se den här filmen för första gången igen.
Skrattometer: Nicht. Nada. Nein.
Passar: Filmnördar.
Passar inte: Den som tycker att Steven Seagal är tidernas bästa skådespelare.
Hjälpmedel: Skyddshandskar. Så att du inte biter av dig naglarna.
Känslan efteråt:
Vill få minnesförlust så att jag kan se om filmen igen för första gången.

Faksimil: www.IMDB.com

Har du sett filmen? Vad tyckte du? Kommentera ↓

1 comment on “12 Angry Men (1957)Add yours →

  1. Givetvis sett detta guldkorn. Samhällskritik blir inte bättre än såhär. Ett perfekt berättande kring hur rättvisan är blind.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *