requiem-for-a-dream4

Requiem for a Dream (2000)

Filmer med betyg 9/10
Betyg 9/10

″Filmen går rakt in i hjärtat. Och sliter sönder det.″

Fyra liv. Fyra missbrukare. Fyra misslyckanden. Boven i dramat heter Droger. Trots deras strävan mot lycka och framgång äts deras sinne, kropp och själ upp av deras beroenden.


RECENSION
Jag hade aldrig hört talats om den här filmen innan jag såg den för några år sedan. Efter att jag hade sett den så kunde jag inte förstå varför den inte var på allas läppar. Jared Leto spelar en av de fyra huvudrollerna och gör, som alltid, ett intryck som borrar sig fast i en länge.

Sällan förr har alla delar av filmskapande samverkat så bra och skapat ett gripande porträtt av människans sönderfall. Alla borde se den här filmen, av många olika anledningar. Men min starka rekommendation är att se den när du är på bra humör, för den är kusligt gripande och du mår inte direkt prima efteråt.

  MER INFO. (IMDB) » 

How to-guide
Tår-cast: Hög risk för tårar av hopplöshet och tomhet.
Skrattometer: Det ekar tomt på skrattfronten.
Passar: Den som vill se något annorlunda, som biter sig fast i ens själ och vägrar släppa taget.
Passar inte: Den känslige.
Hjälpmedel: En stor nallebjörn som du kan sitta och krama svettig och kväva tårarna mot.
Känslan efteråt:
Life is cruel…

Faksimil: www.IMDB.com

Har du sett filmen? Vad tyckte du? Kommentera ↓

4 comments on “Requiem for a Dream (2000)Add yours →

  1. Så gripande! Den verkligen lämnar en jobbig känsla efteråt. Var några år sen jag såg den MEN nu vill jag se den igen!

  2. Ångesten i den här filmen går rätt genom rutan. En av de bättre och vidrigaste filmerna jag sett (framåt slutet mådde man fysiskt dåligt). Som du skriver så borde alla se den, men främst ungdomar i drogliberala kretsar. Vem i h-vete vill sluta som någon av de här karaktärerna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *